top of page

Varför jag började laga mat hos andra!

Updated: Jun 14, 2021

De senaste veckorna ha jag skrivit om hur minimalismen påverkat mitt liv och det är faktiskt en av orsakerna till att jag började laga mat hos andra. Som ni kan se i mitt tidigare inlägg, så hade jag ju inte så mycket till kök i min lilla stuga på 15 kvadratmeter. Vilket tog bort lite av min måltidsglädje och att sen bara laga mat till mig själv tog bort lite till... Så jag började titta på hur jag skulle kunna fortsätta inspirera min egen måltidsglädje, samtidigt som jag bodde själv i min fantastiska lilla stuga som dödade den glädjen, men som fick mig att må så bra i övrigt. Lösningen blev att jag började bjuda in mig själv för att laga mat hos andra.

Ett trinettkök i ett tiny house
Lite trångt för måltidsglädje

Den första jag började laga mat hos, va en träningskompis. Vi la in en middag hos henne som en del av vår veckorutin efter ett av våra träningspass. Efter ett tag flyttade jag till en större lägenhet och fick bättre kök själv, men insåg att det va ganska trevligt att få laga mat hos andra. Även om det då blev bjudningar i mitt eget hem, så fortsatte jag också att laga mat hos andra. Min standardfråga när jag lärde känna någon blev: "Har du ett bra kök?" Svarade de ja på den frågan, så blev min nästa fråga om jag fick laga mat hos dem. Det har även förekommit tillfällen när jag fått se bilder på vänners nyrenoverade kök, där jag helt sonika konstaterat: "Jag måste få komma och laga mat hos dig!" Detta har lett till många fantastiska tillfällen genom åren, vilket gett fantastiska matminnen.


När jag skulle starta mitt eget företag med fokus på min passion att sprida måltidsglädje, ville jag få med detta element. Företaget jobbar främst med utbildning, tjänster och koordinering, men ibland behöver jag få ställa mig i köket för att bara njuta av att få laga mat till andra. Jag vill inte jobba som kock på heltid, då det dödar min matglädje totalt att göra samma mat varje dag (som a la carte kock) eller att laga stora volymer utan kundkontakt (som lunchkock). Jag har testat att jobba som kock på flera ställen och det jag saknar mest när jag står i köket är kontakten med gästern. Att få göra lite hemmamiddagar då och då, det passar mig perfekt. Det ger mig möjligheten att baka in allt jag älskar att göra i ett och samma paket.

En sommarmiddag i ett uterum
Kocken med vid bordet hos en vän (jag till höger)

Det lite tråkiga med att sälja hemmamiddagar som tjänst, är att jag oftast inte får sitta med och äta maten själv dock. Vilket annars varit regeln när jag bjudit hem mig själv som kock hos mina vänner. De vänner som anlitat mig hittills har dock ofta bjudit in mig till bordet ändå. Men det ingår inte att man måste stå ut med kocken vid bordet när man anlitar mig. Jag kan laga en fantastisk middag i ditt kök, som jag serverar och presenterar för dig och dina gäster. Sen lämnar jag åt er att njuta av den måltidsglädje som jag önskar servera!


Läs mer om hur du kan boka en hemmamiddag här.

12 views0 comments

Comentarios


bottom of page